vrijdag 18 december 2015

My Very First Thanksgiving!

Twee weekjes geleden was het thanksgiving break! (sorry ben weer een beetje laat, maar afgelopen 2 weken een boel finals, en best wel druk geweest aangezien ik alles lekker had uitgesteld en lastminute veel te doen had..) Alex en ik waren allebei gevraagd door Becca (teammate) om met haar mee naar huis te gaan, en wauw, wat was het leuk! We hadden maandag onze laatste les, en vertrokken rond 1 uur naar Ottawa hills, Toledo (daar woont Becca). Het is een stad helemaal in het noorden van Ohio, het ligt bijna op de grens met Michigan. Aangezien Becca haar auto thuis stond, reden we met een ander meisje van Wittenberg mee, het was ongeveer 2,5 uur rijden. Haar familie was super lief en heel erg gastvrij. 's Avonds gingen we direct uit eten toen we bij haar thuis kwamen haha. Echt op het gebied van koken zijn Amerikanen soms ook wel een beetje lui ahah. Het is heel normaal om door de week meerdere keren eten te halen of uit eten te gaan. Meestal naar een of ander fastfood place ofzo, of iets te bestellen. Als er zelf thuis wordt gekookt, dan wordt er vaak veel gemaakt, zodat er zoveel restjes over zijn dat er de rest van de week ook nog van gegeten kan worden. De hele week dat we bij becca waren, hebben we dan ook maar 3 avonden thuis gegeten, waarvan 1 het thanksgiving dinner was, 1 avond pizza laten bezorgen, en 1 avond de restjes van thanksgiving gegeten. Becca's familie gaat vaak wel naar wat meer fancy plekken toe om te eten ipv standaard fastfoodketens, dus na al die maaltijden in de CDR op de campus, was dit wel echt suuuuperlekker. Thanksgiving staat ook helemaal in het teken van eten, dus hadden we echt van genoten. 

We hebben echt veel leuke dingen gedaan die week! Maar ook lekker gerelaxed, uitgeslapen etc. Beetje te weinig aan school gedaan, aangezien ik het na Thanksgivingbreak echt ontzettend druk bleek te hebben met papers en presentaties, maar dat mocht de pret niet drukken. 
Becca's moeder geeft les op een basisschool in Toledo, en ze had de klas verteld over de 2 Nederlandse meiden die bij haar bleven voor thanksgiving, en de kinderen waren supergeinteresseerd in ons, dus dinsdagochtend gingen we bij haar klas op bezoek voor een vragenronde, was echt leuk. 
Daarna gingen we naar de kapper, en ook ik had mijn eerste knipbeurt sinds ik in Amerika ben, was ook echt nodig, t was alweer veel te lang. 's Avonds hadden we pizza gegeten met een filmpje erbij, en daarna zijn we langs een paar vrienden van Becca geweest die ze sinds de zomer niet meer gezien had en natuurlijk even langs de mac gegaan, tsja Amerikanen.. Was leuk om al hun verhalen te horen van andere universiteiten. Iedereen was allemaal net begonnen aan hun eerste jaar in college net zoals wij. Woensdag hebben we geluncht bij chipotle, opa en oma van Becca kwamen op bezoek, (wonen in de winter in Florida, dus die waren voor thanksgiving hierheen gevlogen) en toen hebben we met zijn allen gegeten op de country club Inverness (vader van Becca zit in het bestuur). Becca had ons de country club laten zien, en vertelde dat dit eigenlijk is waar ze vroeger opgegroeid is. Toen ze jong waren waren zij en haar broer en zusje 's zomers bijna altijd op de country club, en haar vader is er ook erg vaak. Die avond haalde haar moeder na het dinner daar ook onze kalkoen op voor het thanksgiving dinner op donderdag. Want thanksgiving is niet echt thanksgiving zonder een kalkoen! Donderdag heeft Becca's moeder dan ook echt de hele dag in de keuken gestaan, met hulp van de familie natuurlijk, om het hele dinner voor te bereiden. Donderdagochtend kwam de hele famillie, beide opa's en oma's, oom en tante, twee neefjes, en dan waren Alex en ik er natuurlijk ook nog bij. Het was een drukke boel in huis, we waren met vijftien man. Rond 4 uur was alles klaar en konden we aan tafel.

Thanksgiving staat zoals ik vertelde helemaal in het teken van eten. Het is een feestdag waarop je bedankt voor al het goede dat je hebt, en dit doen Amerikanen door middel van een groot dinner. De kalkoen is het belangrijkste deel, maar ook een andere typische gerechten horen erbij, zoals stuffing, gravy, cranberry sauce, aardappelen, en als toetje pompoentaart en pecannotentaart. Becca's familie houdt best wel van gezond eten voor Amerikaanse standaarden, en het dinner was echt superlekker!! 
Ik vond het echt een hele bijzondere ervaring, echt een hele eer dat ze ons graag bij hun wilde hebben met thanksgiving. De familie was echt superaardig en iedereen was natuurlijk supergeinteresseerd in Nederland. Allebei de grootouders van Becca waren vroeger een keer naar Nederland geweest, dus dat was ook erg leuk om verhalen over te horen, en Becca zelf was een jaar geleden in de zomer met haar ouders naar Europa geweest en was 1 dag in Amsterdam geweest. 
Na het dinner zat iedereen ontzettend vol en gingen we even een dutje doen, maaaaar, die avond gingen we alweer op pad voor Black Friday!! De dag na thanksgiving is Black Friday, bijna alle winkels hebben een heleboel korting en gekke acties, sommige Amerikanen worden helemaal gek, en winkels worden helemaal bestormd. Sommige winkels gaan dan pas 's ochtends vroeg open op vrijdag(vaak 5 uur 's ochtends), maar veel gaat de avond ervoor al open, en dan kun je vaak tot midden in de nacht winkelen, of soms zelfs de hele nacht door. Wij gingen natuurlijk ook even kijken hoe dat was, en jemig wat was het druk! Tot twaalf uur zijn we in het winkelcentrum geweest, en een heleboel leuke dingen gekocht. 

Vrijdagavond zijn we naar een professionele ijshockey game geweest in een groot stadium, echt vet! Het was een wedstrijd van de Toledo Walleyes, en ze hadden gewonnen, dus de sfeer was goed! In de laatste periode wilde het andere team ten koste van alles nog proberen te scoren, dus ze haalden hun goalie er uit en speelden met een extra gewone speler. Wat toen heel vet was, was dat toen ze aan het aanvallen waren en de Walleyes de bal onderschepten, ze van de andere kant van de ijsrink scoorden, omdat er natuurlijk een leeg goal was, en echt het hele stadium ging helemaal los!


Owja er lag sneeuw in Toledo!

Becca heeft 2 katten en een hond, haha dit was echt de dikste kat die ik ooit gezien heb

Ook op de basisschool al kluisjes haha
Mrs. Mitchell's class




Schattige winkeltjes, hier gingen we even koekjes halen haha


Dit was de kapper, ofwel "beautybar"




best wel omgekeerde outfits



Bagels halen voor ontbijt!


Sinds wanneer is een drive-through voor starbucks? In the states is overal een drive-through voor.. hahaha




Hier gingen we even een wandeling maken met een paar vriendinnen



De country club Inverness!









Onze kalkoen: Before



Tafel dekken voor thanksgiving dinner!



After!




Thanksgiving dinner!



Pie!



Na thanksgiving dinner is het een gewoonte om de kerstverlichting op te hangen!



Bij opa en oma thuis ging iedereen kerstfoto's maken voor de kerstkaarten etc


Becca's huis!



Meehelpen met voorbereidingen voor thanksgiving!


Black friday!


 

De ijshockey wedstrijd



Mascottes


halftime show


Gigantische Walleye vloog door t stadion



Owjaaa, zaterdag zijn we ook nog even onverwachts naar de film geweest, eerst overdag een superlange marathon gehouden, alle drie de films gekeken, en toen door naar de bios voor part 4 om 11 uur 's avonds!



Na thanksgiving break wachtte er een pakketje op de campus voor me: carepackage from the Netherlands! Giga doos gevuld met vanalles en nog wat vanuit Nederland van m'n ouders. Van een heleboel sinterklaas voedsel, tot kleding, en brieven van papa en mama, danique en natuurlijk William :D 
Dat was echt te leuk! 



Vorige week was ook nog eens het field hockey formal! Was een supertof feest, we hadden ons goed vermaakt. Is wel echt compleet anders dan een gala in Nederland, hier wordt het gewoon in een huis gehouden, van iedereen wordt er verwacht dat je een date meeneemt, en het feest is gesloten, dus alleen genodigden mogen komen. Freshmen en sophomores mochten 1 date, juniors 2, en seniors zoveel als ze wilden. Seniors hadden het formal ook georganiseerd etc.


The team!



Alle field hockey Freshmen!




Field hockey Dutchies!



Tsja, een goed ontbijt is belangrijk op de brakke ochtend..


Soms gaan we ook nog een keer naar de sportschool



Ook moest er nog wat gestudeerd worden, want finals week... 
Best wel wat tijd in post gespendeerd de laatste 2 weken, veel papers geschreven en gestudeerd



Voor de kerstvakantie ook nog een laatste meeting met het team!

Winterbreak here we come!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten